+30 23510 53111

Φως, Νερό και Λάμψη!

Home / Φως, Νερό και Λάμψη!
11/01/2015
Φως, Νερό και Λάμψη!
Τα αρχαία ευρήματα της αυγής του ελληνικού πολιτισμού, τα Κυκλαδικά Ειδώλια, με τις λεπτές ανάλαφρες μορφές τους και τα σχεδόν επίπεδα σώματα, ενέπνευσαν τη ζωγράφο Ιωάννα Τσαχτσιρλή να δημιουργήσει 30 έργα μικτής τεχνικής, αναγλυφικών επιφανειών πάνω σε ξύλο, εμπνευσμένα από τα νησιά του Αιγαίου, που αποπνέουν φως και θετική ενέργεια, εξυμνώντας τις απαρχές του Ελληνικού πολιτισμού.
Εντυπωσιακές παραστάσεις από αρχέγονα σχήματα που μαγεύουν, δημιουργίες που ζωντανεύουν στο φως με μια απαστράπτουσα δυναμική, συνδυάζοντας εκπληκτικά τα χρώματα με το αρχαιοελληνικό στοιχείο, η έκθεση με τίτλο «Μαίρα», που σημαίνει «λάμψη» ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο, προσωπικό της στυλ και τη διαχρονικότητα του θέματός της.
Η ατομική έκθεση «Μαίρα» ξεκίνησε το ταξίδι της το 2013 στο Πολ. Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στον Χολαργό και αργότερα στην Ελευσίνα, αλλά και στο Εμπειρίκειο Ίδρυμα στην Άνδρο. Πρόσφατος σταθμός στην καλλιτεχνική της περιπλάνηση ήταν η έκθεση στη γκαλερί Περιτεχνών – Καρτέρης στο Κολωνάκι από τις 18 Δεκεμβρίου – 10 Ιανουαρίου με τη χορηγία του DIOS / ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Η Ιωάννα Τσαχτσιρλή γεννήθηκε, ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου, Διακόσμηση και Ζωγραφική κι έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Σκηνικών σε Φωτογραφικά Στούντιο, ενώ έχει διατελέσει και βοηθός καθηγήτρια σε μαθήματα Διακοσμητικού Σχεδίου και Χρωματολογίας, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Font Resize