+30 23510 53111

ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2016

Home / ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2016
Τα «Σκιάδεια», ο ιστορικότερος αγώνας ανώμαλου δρόμου και ποδηλασίας  πόλης, ιδρύθηκαν το 1950 με τη διοργανωτική ευθύνη του Παναθηναϊκού Α.Ο. και του Δήμου Παιανίας προς τιμήν του χρυσού Βαλκανιονίκη από την Παιανία Ιωάννη Σκιαδά. Αθλητής του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής του Στίβου στους δρόμους 110μ. και 400μ. μετ’ εμποδίων, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης  με πέντε και δύο χρυσά μετάλλια αντίστοιχα και Ολυμπιακός αθλητής (Ολυμπιακοί Αγώνες Βερολίνου – 1936), αποτελεί μια λαμπρή προσωπικότητα που αναδεικνύει αθάνατες αξίες και πρότυπα και προβάλλει την αθλητική ιστορία του τόπου.

Προσελκύοντας πλήθος φιλάθλων από ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής και μεγάλα ονόματα πρωταθλητών και παραγόντων της δημόσιας ζωής, τα «Σκιάδεια» αποτελούσαν ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός με ευρύ λαϊκό χαρακτήρα.  Οι αγώνες καταργήθηκαν το 2002, λόγω οικονομικής δυσπραγίας του διοργανωτή, για να αναβιώσουν για δεύτερη χρονιά από το Δήμο Παιανίας με την αρωγή ενός σπουδαίου φορέα Πολιτισμού, του Μουσείου Βορρέ στην Παιανία, αλλά και τη στήριξη προμηθευτών, χορηγών κι υποστηρικτών, όπως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ.

Στις 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο ιστορικός αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, που αποτελεί την συνέχεια του ιστορικού αγώνα των Σκιαδείων, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Παιανίας, διασχίζοντας μια διαδρομή που περνάει από πέντε σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα του Δήμου. Παράλληλα, διεξήχθησαν αγώνες 800 μέτρων για ΑμΕΑ , το Fun Run 1500 μέτρων για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου & Λυκείου, αλλά και 400 & 600 μέτρων για παιδιά Δημοτικού, με πάνω από 750 μαθητές και μαθήτριες να παίρνουν μέρος συνολικά στους Σχολικού Αγώνες, δημιουργώντας με το κέφι, τη χαρά και τη ζωντάνια τους μια πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα στην Κεντρική Πλατεία Παιανίας. Το Μουσείο Βορρέ προσέφερε δωρεάν ξεναγήσεις στους ενήλικες δρομείς και στους μικρούς μαθητές, ενώ τα έσοδα των συμμετοχών θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για το έργο και  τις ανάγκες  της προετοιμασίας της Παραολυμπιακής ομάδας του Αθλητικού Σωματείου Άγιος Χριστοφόρος.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Font Resize