+30 23510 53111

7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ» 2016

Home / 7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ» 2016
Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 13 Μαρτίου ο 7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ», με τη συμμετοχή πάνω από 800 αθλητών στον κυρίως αγώνα και σε όλα τα παράλληλα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Ο αγώνας – θεσμός που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» υποστηρίχτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.

Καθοριστική στην ιδιαίτερα επιτυχημένη φετινή διοργάνωση – αφετηρία και τερματισμός της οποίας, ήταν το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου – υπήρξε η συνδρομή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων της Πιερίας, η στήριξη των χορηγών και όλων των τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης. Ανάμεσά τους και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, που φρόντισε για την σωστή ενυδάτωση των αθλητών στους σταθμούς ανεφοδιασμού και στη γραμμή τερματισμού.

Σε μία πανέμορφη διαδρομή μέσα από πέντε διαφορετικά χωριά της Πιερίας και με θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου, από τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου  αναδείχθηκαν νικητές στις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα ο Γεώργιος Σίκαλος και η Βασιλική Καραγεωργάκη, ενώ 200 περίπου άτομα όλων των ηλικιών περπάτησαν παράλληλα με τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου στον Περιπατητικό Αγώνα 5 χλμ. «Σωτήριος Ζγιάλτος», ενός αγώνα αφιερωμένου στην μνήμη του αξέχαστου μέλους του συλλόγου. Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και παρά τη βροχή διεξήχθησαν όμως και οι παιδικοί αγώνες δημοτικών και γυμνασίων 1 χλμ., πραγματοποιώντας το σλόγκαν της διοργάνωσης  «Ένας Αγώνας, μία αθλητική γιορτή για όλους!»

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Font Resize