+30 23510 53111

2η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά

Home / 2η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 22, 23 και 24 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πλημμύρισε για 3 ημέρες από χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που έπαιξαν, διασκέδασαν αλλά και ενημερώθηκαν για τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Οργανισμός.

Οι μικροί μας φίλοι ταξίδεψαν σε κόσμους παραμυθένιους, μαγεύτηκαν από τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του μάγου, εντυπωσιάστηκαν από τις ικανότητες του ξυλοπόδαρου και του κλόουν, έψησαν χαμογελαστά μπισκότα, έφτιαξαν χυμούς και φρουτοσαλάτες, χόρεψαν και τραγούδησαν, δημιούργησαν ρομπότ, φωτογραφηθήκαν με αγαπημένους ήρωες, άκουσαν παραμύθια, μεταμορφώθηκαν σε πλάσματα της άνοιξης κι έφτιαξαν πολλές πασχαλινές κατασκευές. Εκπλήξεις, πολύχρωμα μπαλόνια και κεράσματα περίμεναν τους μικρούς επισκέπτες σε κάθε γωνιά.

Χρήσιμες κι ενδιαφέροντες όμως ήταν οι δράσεις του Οργανισμού και για τους γονείς, με σεμινάρια πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά, καθώς και μαθήματα για την περιποίηση παιδικών τραυμάτων από τους Σαμαρίτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κι επιδείξεις αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών σε αστικό και μη αστικό περιβάλλον από την ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής». Διαδραστικές παρεμβάσεις σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν στον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, ενώ περισσότερα από 450 παιδιά επισκέφτηκαν το κινητό Πολύ-ιατρείο «Ιπποκράτης» και υποβλήθηκαν σε 921 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Παράλληλα, μέσα στο χώρο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν εκπομπές με ήχο και εικόνα από τους YouSmilers, μαθητές-εθελοντές, οι οποίοι μετέφεραν στους ακροατές το κλίμα της έκθεσης καθώς και πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού, ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, για τα παιδιά σε κρίση στην Ελλάδα και τα παιδιά πρόσφυγες. Αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν ένα πλήθος εθελοντών, που συνέβαλαν με προσωπικό χρόνο και θετική διάθεση στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της Μεγάλης Γιορτής, αλλά και οι Χορηγοί και Υποστηρικτές της εκδήλωσης, όπως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, για την ενεργή συμμετοχή τους σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση και την πίστη ότι τα παιδιά αξίζουν γιορτές, μεγάλες χαρές και χαμόγελα!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Font Resize